Apollo

Az Apollo Tyres Ltd. székhelye az indiai Gurgaonban található. A vállalat 1972-es megalapítása óta foglalkozik gépjármű-abroncsok gyártásával és értékesítésével, dinamikus növekedésének eredményeként mára a világ szinte minden táján megvetette a lábát.

A társaságnak több gyártólétesítménye van Ázsiában és Európában, termékeit több mint 100 országban forgalmazza az Apollo és a Vredestein globális márkanevek alatt. Termékek széles portfólióját kínálja  mindenfajta személygépjárműre, kisteherautóra, teherautóra, autóbuszra, mezőgazdasági és ipari gépekre, kerékpárokra és off-road járművekre. Mindezek mellett újrafutózáshoz szükséges anyagokat és újrafutózott abroncsokat is kínál.

A 2015-ben zárult pénzügyi évben az Apollo Tyres forgalma 2 milliárd dollár, alkalmazottainak létszáma közel 16 000 fő volt.

Az Apollo Tyres részvényeit a Bombay, a National és a Cochin részvénytőzsdén egyaránt forgalmazzák; 2015. március 31-én részvényeinek 56%-a magán- és állami befektetők, bankok és pénzintézetek birtokában volt.